Krupičná kaše od maminky

2. května 2015 v 12:58 | Krejdom |  Recepty pro vařiče čajů
Ač triviálnější jídlo snad už býti nemůže, já s mojí špatnou pamětí si recept stejně raději zapíšu, už jen proto, že ideální poměr všech surovin je již léta odzkoušen mojí maminkou. Krupičná kaše byla prý první jídlo, co uměla uvařit a vařila si ho velmi často. Pro mě je krupičná kaše vzpomínkou na dětství, kdy jsem ji jídávala celkem často a velmi mě bavilo vyjídat v ní cestičky tak, aby po nich mohlo téct rozpuštěné máslo. Tato radost mě už přešla, ale i přesto mám toto jídlo velmi ráda, neboť chutná i zasytí.

Krupičná kaše od maminky

[2 porce]
  • 5 lžic krupice
  • 1/2 litru mléka
  • 2 lžíce + 3 lžičky moučkového cukru
  • 3 lžičky kakaa
  • máslo
  • (mandarinky z plechovky)
V hrnečku smícháme 3 lžičky kakaa a 3 lžičky moučkového cukru. Do hrnce nalijeme mléko a ohřejeme ho. Když je horké, začneme postupně přisypávat krupici a neustále mícháme. Následně přidáme 2 lžíce moučkového cukru. Mícháme dokud nezačne kaše houstnout, poté vypneme sporák a kaši vlijeme na talíř. Navrch přidáme hoblinky másla a posypeme kakaem s cukrem. Podáváme.

TIP: Ke kaši se výborně hodí mandarinky z plechovky.

 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama