Olivová pomazánka

26. ledna 2017 v 16:35 | Krejdom |  Recepty pro vařiče čajů
Olivy musím mít pořád v lednici. Častěji než na sladké mívám chuť na slané, jako první to schytá sýr, ale když ani ten nezabere, obracím se k nevinně vypadající lahvičce se zelenými olivami plněnými "papričkou". A ona ani kombinace oliv a sýra není marná. Po tom bych se mohla utlouct. Olivy se ale dají zapracovat i do nejrůznějších jídel (těstoviny, různé směsy, pizza...). Pojďme si z nich dneska udělat pomazánku!

Olivová pomazánka

  • 20 oliv (já používám zelené s "papričkou"),
  • tvaroh ve vaničce,
  • 1/2 pomazánkového másla,
  • nálev z oliv,
  • bylinky dle chuti (oregáno),
  • sůl a pepř
Nejdřív smícháme tvaroh s pomazánkovým máslem a vytvoříme homogenní hladkou konzistenci. Přidáme bylinky, posledně jsem použila oregáno. Olivy nakrájíme na co nejdrobnější kousky (doporučuji rozkrojit 2× podélně a pak nasekat na kostičky o hraně cca 3-5 mm) a vmícháme je do směsi. Osolíme a opepříme podle chuti a oka a pro zjemnění konzistence a přidání slané chuti můžeme přilít nálev z oliv.

Pomazánka se hodí především na světlou bagetu. Dobrou chuť! :)
 


Komentáře

1 Lenča Lenča | Web | 26. ledna 2017 v 17:51 | Reagovat

Jééé, to by mohlo být výborné :-)

2 Eliss Eliss | Web | 26. ledna 2017 v 18:30 | Reagovat

Tohle není nic pro mě, já olivy nesnáším :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama