Tuňáková pomazánka

25. ledna 2017 v 19:14 | Krejdom |  Recepty pro vařiče čajů
Pomazánky jsou vděčné. Připravené je máte dobydup a pak dlouho slouží. Stačí k nim nějaké pečivo, krekr nebo zelenina a máte super večeři. A při troše štěstí vydrží i na ráno a na svačinu. :)

Tuňáková pomazánka

  • 1 plechovka tuňáka,
  • 1 pomazánkové máslo,
  • 1 jarní cibulka,
  • pepř
Konzervu s tuňákem před otevřením opláchneme, prý po nich ve skladech chodí krysy, hadi a pavouci a přiznejme si, vždycky se vám to vycmrndne tam, kam nemá. Otevřeme opláchnutou konzervu - vážně se někdy vyplatí kupovat ty s poutkem na otevření, zvlášť pokud jste nenamakaná slečinka bez pořádného otvíráku. Tuňáka rozmělníme a smícháme s pomazánkovým máslem. Nakrájíme jarní cibulku na tenká kolečka (tak 3-5 mm) a vmícháme ji pomazánky. Solit dle mého názoru není potřeba, pepř se neztratí.
Skvěle se hodí na klasický čerstvý chleba a můžeme k ní přikusovat papriku.

V původním receptu bývala ještě lžička kečupu, ale tu jsem kvůli alergii vyřadila a myslím, že to není žádný škoda. Rajčata to stejne nevidělo ani z rychlíku, takže to všemožnými konzervanty akorát kazí jinak zdravý základ pomazánky. Chuťově je výrazný především tuňák s cibulkou, takže jedna lžička žádný extra rozdíl nedělá.

Jaké pomazánky děláte vy?
 


Komentáře

1 Avis Avis | Web | 25. ledna 2017 v 20:20 | Reagovat

Vajíčkovou a sýrovou (s česnekem) – srdcové záležitosti. :)

2 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 25. ledna 2017 v 20:25 | Reagovat

Přidávám ještě vařené vejce, pomazánky mám ráda ☺

3 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 25. ledna 2017 v 20:44 | Reagovat

Tuňáku můžu na všechny způsoby.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama